Overbelastingsklachten

Overbelastingsklachten

Het woord zegt het al, overbelastingsklachten. De spier wordt teveel belast en raakt overbelast. Hier zijn meerdere oorzaken voor.

– Eenmalig teveel gedaan.
– Te weinig training.
– Verkeerde werking van de spier.
– Te weinig steun van de schoenen.
– Verkeerde ondergrond.
– Belasting/belastbaarheid.

Een spier en/of pees heeft een functie over 1 of meerdere gewrichten. Als deze op een verkeerde manier worden bewogen, zoals het doorzakken van de voeten, moet de spier te hard werken. Hierdoor kan hij sneller overbelast raken.
Schoenen zijn ook erg belangrijk. Als een schoen op is geeft hij minder steun waardoor de spieren harder moeten werken. Een schoen gaat gemiddeld 1 jaar mee, ook als hij niet of weinig wordt gebruikt.
De belasting is wat u doet, de belastbaarheid is wat uw lichaam aan kan. Beide kunnen per dag erg wisselen maar moeten wel in balans zijn. Als de belasting een bepaalde tijd hoger is dan de belastbaarheid kan dit ook overbelastingsklachten geven.

De podotherapeut kan u helpen om te bekijken welke factoren u zelf kan aanpakken. Daarnaast zouden er podotherapeutische zolen gemaakt kunnen worden om de voetstand te verbeteren en de spieren beter te laten functioneren.